افزایش پذیرش دستگاههای تلفن همراه منجر به رشد چشمگیر صنعت برنامههای تلفن همراه شده است.
طبق آمار GSMA Intelligence، در حال حاضر حدود 5.31 میلیارد کاربر منحصر به فرد تلفن همراه در سراسر جهان وجود دارد.
بر اساس آمار Statista، در سال 2021، کاربران 230 میلیارد برنامه را بر روی دستگاههای تلفن همراه خود دانلود کردند که نسبت به سال 2016 افزایش 63 درصدی داشته است.
بر اساس گزارش BusinessofApps، درآمد اپلیکیشنهای موبایل اندروید و iOS در سال 2021 به 133 میلیارد دلار رسید.
گوشیهای هوشمند، تبلتها و سایر دستگاههای تلفن همراه فرصتهای تجاری جدیدی را بوجود آوردهاند. از آنجایی که مشتریان نیاز به راحتی و سهولت دارند. آنها انتظار دارند که بتوانند از طریق دستگاههای قابل حمل به خدمات دسترسی داشته باشند و مایل به دانلود برنامههای کاربردی برای این منظور هستند.
با این حال، همه برنامهها برای همه کاربران جذاب نیستند. برای برآورده کردن نیازهای مشتری و رقابتی ماندن در چنین شرایطی، توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل باید بر فناوریهای نوآورانه تکیه کنند.
لیست زیر از داغترین ترندهای فناوری تلفن همراه که در آینده نزدیک صنعت را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این ترندها هم برای کسانی که یک تجارت را اداره میکنند و هم برای کسانی که راهحلهای نرم افزاری برای دستگاههای تلفن همراه توسعه میدهند مفید باشد. برای یادگیری چیزهای جدید و ایجاد ایدههای جدید به لیست ما نگاهی بیندازید.
از سال 2017، زمانی که اپل به توسعهدهندگان اجازه داد دستیار صوتی Siri را در برنامههای خود ادغام کنند، ترندهای صنعت موبایل بر هوش مصنوعی متمرکز شده است. این امر پذیرش و ادغام الگوریتمهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین را در برنامههای کاربردی در زمینههای مختلف تشویق کرد.
موارد زیر چند مورد استفاده محبوب هستند:
در حال حاضر، اپلیکیشنهای مختلف تلفن همراه میتوانند دستورات صوتی را تشخیص دهند، دادههای متنی و تصویری را تجزیه و تحلیل کنند، رفتار کاربر را پیشبینی کنند، و پیشبینی، توصیه و تصمیمگیری میکند. رقابت شدیدی بین توسعهدهندگان گوشیهای هوشمند وجود دارد که میخواهند دستگاههای خود را با عناصر AI و ML تا حد امکان پکیج کنند.
تعداد فزایندهای از اپلیکیشنها از ویژگیهای واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) استفاده میکنند و این ترند از بین نمیرود.
با توجه به Research And Markets، بازار واقعیت افزوده موبایل (MAR) در سال 2020 حدود 10.7 میلیارد دلار برآورد شده است. پیش بینی میشود تا سال 2027 به 230.6 میلیارد دلار افزایش یابد.
برنامههایی که از AR/VR استفاده میکنند، فرصتهای باورنکردنی را با بهبود محیط دنیای واقعی با اشیاء دیجیتال، فراهم میکنند، بنابراین تجربه کاربر را بهبود میبخشند. چند سال پیش، تکنیکهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بیشتر در برنامههای بازی (موفقیت فوقالعاده Pokemon Go را به یاد بیاورید) و کمپینهای بازاریابی برای سرگرم کردن و تحت تأثیر قرار دادن مشتریان استفاده میشد. امروزه دنیای موبایل از واقعیت افزوده و مجازی برای اهداف عملیتر استفاده میکند، مانند:
یک مثال خوب CanvasLogic است – یک نرم افزار پیکربندی بصری با ویژگی های 3 بعدی و واقعیت افزوده که برای فروش محصولات دارای توانایی پیکرسازی استفاده میشود.
علاوه بر این، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند تولید دستگاههای مجهز به واقعیت افزوده را افزایش دادهاند: به عنوان یک تخمین بسیار محافظهکارانه، در سال 2021 بیش از 500 میلیون دستگاه iOS و بیش از 1 میلیارد دستگاه اندروید وجود داشت که میتوانستند واقعیت افزوده را تجربه کنند.
اینترنت اشیا در بسیاری از بخشها، از مراقبتهای بهداشتی و کشاورزی گرفته تا تولید و حملونقل، به جریان اصلی تبدیل شده است. این موضوع سبب شده است تا بیشتر برنامههای کاربردی اینترنت اشیا توسعه یابد. به طور خلاصه، اپلیکیشنهای اینترنت اشیا، شکاف بین دستگاههای متحرک مرتبط و افراد را پر میکنند.
برنامهها ابزارهایی برای مدیریت از راه دور دستگاههای متحرک هستند که به کاربران اجازه میدهند:
اپلیکیشنهای اینترنت اشیا برای راهحلهای متمرکز بر مشتری (لوازم خانگی هوشمند، پوشیدنیها، حسگرهای ترافیک) و مدیریت در سطح سازمانی (شبکههای نفت و گاز، خطوط راهآهن، خودروهای خودران) به همان اندازه سودمند هستند.
در حال حاضر، تجارت الکترونیک یکی از سریعترین بازارهای در حال توسعه در جهان است و خرید از طریق موبایل یکی از گرایشهای برتر است. در نتیجه، تقاضا برای پرداختهای موبایلی در حال رشد است.
بر اساس گزارش Business of Apps، تعداد کاربران اپلیکیشنهای پرداخت موبایلی در سال 2020 افزایش قابل توجهی داشته است. ( 2.3 میلیارد در مقابل 1.4 میلیارد در سال 2019). این در درجه اول به دلیل همه گیری و اجتناب مردم از پرداخت نقدی ایجاد شده است.
علاوه بر برنامههای کاربردی بانکی متعدد، پرکاربردترین اپلیکیشنهای پرداخت عبارتند از Apple Pay، Google Pay، PayPal، AliPay، WeChatPay و Zelle. این برنامهها به کاربران اجازه میدهند تا تراکنشهای مالی را سریعتر، آسانتر و از هر کجا انجام دهند و به رونق تجارت تلفن همراه کمک میکنند. در سال 2022، روند توسعه اپلیکیشنهای تجارت الکترونیک برای پرداخت های موبایلی ادامه خواهد داشت.
برنامههای موبایلی که فناوریهای پیشرفتهای مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، اینترنت اشیا و غیره را ادغام میکنند، به فضای ذخیرهسازی زیادی در حافظه داخلی دستگاه تلفن همراه نیاز دارند. اما یک برنامه با اندازه گیگابایت راه حل انتخابی برای کاربران نیست.
رایانش ابری به راحتی این مشکل را حل میکند: سرورهای راه دور فضای ذخیره سازی لازم را برای عملکرد یکپارچه برنامهای فراهم میکنند که به سرعت دانلود میشود و بر حافظه داخلی دستگاه تلفن همراه شما تأثیر نمیگذارد. ابر یعنی:
به همین دلیل است که ارائهدهندگان فعالانه روی برنامههای مبتنی بر ابر سرمایهگذاری میکنند، که به ایجاد عصر موبایل ابری کمک کرده است.(16 ترند برتر موبایل)
5G دنیای توسعه اپلیکیشن موبایل را متحول میکند. پیادهسازی فناوریهای پیشرفتهای مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، AR و رایانش ابری در دستگاههای تلفن همراه به دلیل افزایش اتصال بی سیم امکان پذیر است. در حال حاضر، شبکه نسل پنجم در سطح جهانی در حال گسترش است و نیازهای ارتباطی افزایش یافته را برای میلیاردها دستگاه تامین میکند.
این چهار مزیت اصلی را برای راهحلهای تلفن همراه ارائه میدهد:
ظهور دستگاههای پوشیدنی و موارد استفاده گسترده از آنها فرصتهای جدیدی را برای مشاغل باز میکند. توسعه اپلیکیشن موبایل برای ابزارهای پوشیدنی یکی از پررونقترین صنایع است زیرا اپلیکیشنها ارتباط محکمتری را بین برندها و کاربران تضمین میکنند. اگر یک دستگاه پوشیدنی با یک برنامه جفت شود، مشتریان تمایل بیشتری به استفاده از آن دارند زیرا طیف وسیعتری از فرصتها را به دست میآورند (به عنوان مثال، تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده و توصیههای شخصی).
اپلیکیشنهای پوشیدنی با اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند متفاوت هستند: رابطهای آنها با توجه به اندازههای کوچک صفحه نمایش مختصر هستند و باید مصرف انرژی پایینی داشته باشند.
در حال حاضر اپلیکیشنهای ساعتهای هوشمند و ردیابهای تناسب اندام پرکاربردترین راهحلها هستند. اما در آینده نزدیک، برنامههای بیشتری برای سایر دستگاههای تلفن همراه مانند عینکهای هوشمند یا گجتهای مراقبتهای بهداشتی طراحی خواهند شد.
امنیت برنامه همچنان داغترین مسئله برای ارائهدهندگان و مصرفکنندگان است. از آنجایی که کاربران در حال تغذیه و مدیریت اطلاعات محرمانه بر روی گوشیهای هوشمند و سایر دستگاههای تلفن همراه خود هستند، به تدابیر امنیتی عالی نیاز دارند.
اولویت توسعه موبایل برای آینده نزدیک توجه بیشتر به ایجاد ویژگیهای امنیتی داخلی در برنامهها است. بدیهی است که بلاکچین فناوری اصلی است که برای اطمینان از حفاظت از دادهها استفاده میشود. R
ادامه دارد….